Tuinonderhoud

Het tuinonderhoud plannen wij graag voor u in. Soms heeft u zelf geen tijd of wilt u de grotere klussen aan ons uitbesteden. Wij besteden optimale zorg aan kleine en grote tuinen. In de lente en in de herfst doen wij veel seizoensonderhoud, het zgn. winterklaar maken van tuinen wordt veel aangevraagd. Ook kleine herstelwerkzaamheden kunnen meteen worden aangepakt. Alle groenafval wordt door HK Hoveniers afgevoerd.

Woningverkoop

Vooral bij de verkoop van een woning is het eerste aanzicht belangrijk. De tuin geeft de kopers (ook op de foto's) al een eerste indruk. Wij maken de tuin extra netjes voor de fotograaf. Wie weet hoeveel u dat opbrengt.

Hagen snoeien

Het recht snoeien van de haag is vakwerk. HK Hoveniers zorgt voor het snoeiwerk, zowel verticaal als horizontaal. Hieraan herkent u ook de vakman. De meeste hagen zijn erbij gebaat om in ieder geval in de herfst, en soms ook in het voorjaar gesnoeid te worden.

 

Gazon onderhoud

Een groene grasmat is een verrijking van de tuin. Wij zijn erin gespecialiseerd om uw gazon te verzorgen. Het blijft groen!

Robotmaaier

Een automatische robot kan het gras voortdurend op de juiste lengte houden. Eenvoudig in het gebruik. Wij kunnen robotmaaiers leveren en installeren.


Winterklaar

In het voor- en najaar verzorgen wij veel seizoensonderhoud. Het tijdig snoeien zorgt voor een mooie opbouw van planten en hagen. Zelfs een onderhoudsarme tuin heeft een keer winteronderhoud nodig. Uitgebloeide en uitgegroeide planten worden verwijderd, evenals blad- en snoeiafval.

De late herfst is ook de beste periode om een nieuwe haag te poten of om grote planten over te plaatsen.

Taxus Baccata

Het snoeiafval van de Taxus Baccata bevat unieke grondstoffen voor de fabricage van medicijnen. De nationale inzamelactie voor taxus snoeisel loopt jaarlijks van 15 mei tot en met 31 augustus. Geef ons opdracht om uw taxushaag te snoeien, en u doet mee met de actie.

Doe mee met de jaarlijkse inzamelactie

De meerkosten voor het schoon inzamelen en transport naar het inzamelpunt, zijn voor ons. Eén kubieke meter snoeiafval is nodig voor één chemotherapiebehandeling, dus daar werken wij graag aan mee.

Bomen zagen

Bomen en coniferen zijn prachtig, maar uiteindelijk worden ze te groot. Er kan schade ontstaan aan rioolbuizen, de bestrating wordt opgedrukt en bij een storm kan de boom omwaaien. Dan is het toch tijd om de boom te verwijderen.

Veiligheid

Bij het boomzagen is uw en onze veiligheid het belangrijkste. Wij verwijderen meestal eerst de takken, om als laatste de stam zelf om te halen. Alles wordt in handzame stukken gezaagd en afgevoerd.