Natuursteen

Natuursteen wordt zo uit de natuur overgebracht naar uw tuin. De stenen zijn in vaste afmetingen gezaagd tot tegels. De kleurtekening en adering van natuursteen zijn daarom altijd verschillend. De kleurechtheid is erg sterk, wantt natuursteen en gebakken klinkers worden juist mooier door natuurlijke veroudering.

HK Hoveniers gebruikt speciaal gereedschap voor het op maat zagen van dit materiaal. Natuursteen wordt door ons op een speciale onderlaag gelegd en eventueel voorzien van een onkruidwerende voegnaad. Het geheel ligt natuurlijk op een goed zandbed. Er is een ruime keuze van Chinees hardsteen, travertin en basalt tot de zachtere soorten als leisteen en zandsteen.

Natuursteen is ook prachtig te verwerken tot verhoogde plantenbakken en als een accentsteen langs borders.

 

Keramische tegels

De keramische tegels zijn schitterende producten, gebakken tegels die geschikt zijn voor buiten. De keramische tegel heeft eveneens een lange levensduur en een strak uiterlijk. Vooral wanneer het buitenterras aansluit op uw woonkamer, wordt uw tuin letterlijk een verlenging van uw living. De keramische tegels zijn erg fraai en er is een ruime keus in kleuren en formaten.

HK Hoveniers verwerkt de keramische tegels op een speciale onderlaag, en kan ook deze voegen voorzien van onkruidwerend voegmiddel. Met onze diamantzaag zorgen we voor een perfecte maatvoering van alle details. Het is specialistisch werk wat wij al voor vele klanten mochten uitvoeren. Onze keramische vloeren zijn van uitstekende kwaliteit en vorstbestendig.

 

Baksteen, gebakken sierbestrating

De echte bakstenen worden in Nederland gemaakt van (voornamelijk) Nederlandse klei en hebben een levensduur van meer dan 100 jaar. De kleurechtheid is zeer sterk en er zijn geen twee bakstenen precies hetzelfde. Een terras in gebakken klinkers heeft een krachtige uitstraling. HK Hoveniers kan originele baksteen (zoals waaltjes en dikformaten) leveren en verwerken. Uiteraard is dit product ook vorstbestendig.