Sierbestrating

Natuursteen

Natuursteen wordt uit de natuur overgebracht naar uw tuin. De stenen zijn tot tegels gezaagd in vaste afmetingen. Kleurtekening en- adering van natuursteen zijn altijd verschillend. De kleur-echtheid is erg hoog, want natuursteen en gebakken klinkers verbleken niet. Door de jaren heen worden de kleuren juist intenser.

HK Hoveniers gebruikt speciaal gereedschap voor het op maat zagen van dit materiaal. Natuursteen wordt door ons op een speciale onderlaag gelegd en eventueel voorzien van een onkruidwerende voeg. Het geheel ligt natuurlijk op een goed zandbed. Er is een ruime keuze van Chinees hardsteen, travertin en basalt tot de zachtere soorten als leisteen en zandsteen.

Natuursteen is ook prachtig te verwerken tot verhoogde plantenbakken en als een accentsteen langs borders.

Keramische tegels

De keramische tegel is een schitterend product, gebakken tegels die geschikt zijn voor buiten. De keramische tegel heeft eveneens een lange levensduur en een strak uiterlijk. Vooral wanneer het buitenterras aansluit op uw woonkamer, wordt uw tuin letterlijk een verlenging van uw living. De keramische tegels bieden een ruime keus in kleuren en formaten.

HK Hoveniers verwerkt de keramische tegels op een speciale onderlaag. Ook een onkruid-werende voeg is mogelijk. Met onze diamant-zaag zorgen we voor een perfecte maatvoering van alle details. Het is specialistisch werk wat wij al voor vele klanten mochten uitvoeren. Onze keramische vloeren zijn van hoge kwaliteit.

Tuinklinkers

De echte bakstenen worden in Nederland gemaakt van (voornamelijk) Nederlandse klei en hebben een levensduur van meer dan 100 jaar. De kleurechtheid is erg hoog en er zijn geen twee bakstenen precies hetzelfde. Een terras in gebakken klinkers heeft een nostalgische en rijke uitstraling. HK Hoveniers kan originele tuin-klinkers baksteen leveren en verwerken.

Bij baksteen worden vaak bijzondere legpatro-nen toegepast.

Nieuw zijn ook de 'Duitse' bakstenen met een strakke bovenzijde.

 

Terras van Chinees hardsteen, voorzien van afwatering met een draingoot op de grens van het gazon en hardstenen stapstenen.

Terras van keramische tegels.

Voortuin met gebakken waaltjes.