Natuurlijk, een gazon!

Gras is een gewaardeerd element in elke tuin. Een gazon geeft een woning een aangenaam aanzicht. Het gras is voor kinderen prettig om op te spelen. Een groen grasveld brengt de natuur dichterbij en trekt vogels aan. Ook is het goed voor de natuurlijke opvang van het regenwater.

HK Hoveniers legt graszoden op een ondergrond die eerst is omgespit om de grond in een optimale conditie te brengen. Daarna wordt de grond weer aangelopen om verzakkingen te voorkomen. Na het voorbereidende werk is het leggen van de graszoden snel gedaan. De graszoden worden zónder bestrijdingsmiddelen geteeld. Er is keus in verschillende grassoorten.

Bij grote gazons is het vaak voordeliger om het graszaad in te zaaien. Het prachtig om uw eigen grasmat te laten kiemen van een groene waas tot een heuse grasmat. Het is wel belangrijk om voldoende te sproeien en dan is er binnen enkele weken een frisgroene grasmat.

Voor het maaien van grotere (en ook kleinere) tuinen leveren wij handige maairobots, die binnen de geleidingsdraden het gras op de juiste lengte houden.