Tuinaanleg

Bij het aanleggen van tuinen is er voor alles een ruime keuze. In bestrating, schuttingen, keramische en andere tegels, plantenbakken, metselwerk zijn er vele mogelijkheden. De finishing touch is de keuze van de beplanting. Wij geven u hier een eerste overzicht van de materialen. Wij werken met betrouwbare leveranciers en zorgen ervoor dat de materialen op tijd worden geleverd. Ook voor het grondwerk nemen wij de regie in handen, wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de uitvoering en kwaliteit van de materialen. Wij adviseren u om de keus te maken die het beste bij u past. Laat u alvast inspireren door de opties op onze website.

 

Bestrating

Van terras tot tuinpad, in elke tuin hoort passende bestrating. HK Hoveniers zorgt ervoor dat de stenen vakkundig en vlak worden gelegd. De verschillende soorten bestrating en het gazon lopen naadloos in elkaar over, dat is kwaliteit leveren. De bestrating ligt altijd in een lichte hoek zodat het regenwater afvloeit naar bijv. het gazon of een fraaie draingoot, en niet naar de woning.

Schutting

Voor een schutting is er keuze uit een groot aantal materialen. Er zijn schermen, beton-met-hout panelen, prefab panelen van douglas hout, WPC kunststof, composiet, of een combinatie van gazen trellis met klimop.

Gazon

Maak uw eigen groene buitenruimte met een fijn gazon. De grasmat wordt gelegd van graszoden of ingezaaid. In beide gevallen wordt u tuin mooi groen en kunt u kiezen uit verschillende grassoorten. Wij houden wel van de geur van vers gemaaid gras. Een gazon is altijd lekker koel aan de zomerse voeten en je kunt heerlijk met een zwembadje spetteren.

Kunstgras

Altijd groen zonder grasmaaien, dat geeft de doorslag bij een keuze voor kunstgras. Onze hoge kwaliteit kunstgras is zowel sterk als veerkrachtig en heeft een levensecht effect. Het kunstgras heeft kleine gele grassprietjes zodat het niet té groen is. Het materiaal geeft bij een schitterend effect bij een goede verwerking.

Grondwerk

Het grondwerk wordt door ons uitgevoerd en is sterk bepalend voor de kwaliteit. Een tuin, een gazon of bestrating ligt immers alleen mooi vlak met de juiste voorbereiding. Dat is een kwaliteit waar u op kunt rekenen. Door onze werkwijze blijft de kwaliteit jarenlang behouden. HK Hoveniers zet de vereiste machines in en begeleidt het grondwerk, wij bieden all-in service.

Natuursteen, keramische tegels en baksteen

De meest luxe bestratingen zijn natuursteen, keramische tegels en de gebakken tuinklinkers, baksteen of 'waaltjes' genoemd. Deze producten hebben een zeer hoge kwaliteit en lange levensduur. De verwerking van natuursteen en keramische tegels is vakwerk, waarvoor HK Hoveniers graag de mouwen opstroopt.

Planten, bomen, hagen en ander groen

Moeder Natuur legt een ware schatkamer voor u open. Bloemen in alle kleuren en vormen, maar ook de planten zelf hebben bladeren in vele vormen en kleuren. Van bodembekkers tot klimplanten, coniferen en heesters, er is enorm veel keus. Ook groenblijvende taxussen zijn altijd een plezier om naar te kijken. Een groene tuin wordt letterlijk uw eigen oase.

Verlichting

Met verlichting in uw tuin, veilig op 12Volt, is alles compleet. 's Avonds geeft de verlichting sfeer en het is natuurlijk erg praktisch. HK Hoveniers levert en plaatst verlichting van een gerennommeerd merk.