U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De ideale tuin heeft weinig onderhoud

De verhoogde plantenbakken geven de tuin een groen aanzicht, terwijl het onderhoud makkelijker is. Cipressen, buxus, grassoorten en groenblijvende bodembedekkers hebben weinig verzorging nodig.

Bij deze hoekwoning was weinig onderhoud en meer privacy de grote wens. De tuin lijkt ook veel groter, omdat de toegang naar de garage in het tuinontwerp is opgenomen. De poort is op dezelfde manier gemaakt als de schutting, zodat er één lange zichtlijn ontstaat vanaf de straatzijde.

Schutting

De vurenhouten schutting blijft nagenoeg onderhoudsvrij door gebruik van een frame van antracietkleurig beton. Deze kleur combineert goed met de vierkante tegels van het terras. Het terras is met een onkruidvrije voeg gelegd, de voeg is voorzien van speciale mortel. Er is een grote vlonder gemaakt van onderhoudsvrij houtkleurig composiet en deze is goed gefundeerd. Op de vlonder wordt een jacuzzi geplaatst. 

Onderhoudsarme beplanting

Voor de verhoogde plantenbakken zijn speciaal bestelde donkergrijze stapelblokken gebruikt. De lichte horizontale afdeklijsten geven een mooi lijnenspel. Er is gekozen voor planten die weinig onderhoud nodig hebben.

De cipressen en buxus zijn groenblijvend en groeien langzaam. De geurige lavendel zal de plantenbakken paars kleuren.  De pergola is aangeplant met blauwe regen die zich om de houten staanders heen zal slingeren en zo plantenbakken met elkaar verbindt.

Verlichting
De tuinverlichting is tussen de beplanting aangelegd en ingefreesd in de tuintegels en in de vlonder.